Beyaz Tüy Yayınevi

parallax background

Beyaz Tüy Yayınevi


Beyaz Tüy Yayınevi daha geniş kitlelere ulaşarak spiritüel farkındalığı artırmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla basılı kitapların yani sıra, işitsel ve görsel eserleri ve eğitimleri internet ortamında yayınlamaktadır. 

Yayınevimiz Gökyüzüne Kök Salma Şiirleri üçlemesi ile basılı yayıncılık hayatına adım atmıştır.

  • Önce Onu Ara
  • Filmin Adı Dünya
  • Bir Bak Varoluşa

Bu çok özel üç şiir kitabının bir diğer özelliği de SESLİ KİTAP oluşudur. Toplam 73 şiir seslendirilmiş , bu Şiirlerin sayfalarına ve QR-codelar yerleştirilmiştir. Okuyucu mobil telefonunu ile QR-code (Kare-kod)'u okuttuğunda şiirin seslendirme sayfasına ulaşarak web sitemizden şiir dinleyebilmektedir. Kulaklık kullanılarak dinlenilmesi tavsiye edilir. Bir kaç şiirin seslendirmelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yayınevimiz tarfından yayınlanan üç adet şiir kitabının  şairi Ertuğrul Yılmaz kitapları Lâ Edrî Mahlası ile çıkarmayı tercih etmiştir. Her üç kitapta da yer alan ÖN ŞİİR (LÂ EDRÎ EFENDİ) başlıklı şiir bu mahlasın anlamını ve sebebini açıklamaktadır.

 

 

ÖN ŞİİR (LÂ EDRÎ EFENDİ)

Bu şiirler hem Işık hocanın

hem de benim.

Bu şiirler ne Işık hocanın

ne de benim.

Bu şiirler Lâ Edrî *

Efendi’nin...

Ertuğrul YILMAZ

*Lâ Edrî Efendi: Tasavvufa (Sufizm) göre, Tanrı’ya ulaşma yolunda gidenlerin geçmesi gereken 4 kapı ve her kapı arasında 10 basamak (makam) vardır. Dergâhlarda, bu basamaklardan tırmanıp kapılardan geçtikçe, Yaradan ile bir olmaya yaklaşan müritler benliklerinin (EGO) anlamsızlığını fark ederler. Yaradan birdir, her şey birdir, Tanrı her şeydir, “Her şeyi yaratan Yüce Yaradan’dır” farkındalığını vurgulamak için dergâhlarda yaratılan müzik eserleri gibi sanat eserlerinin altına yazanının, besteleyenin adı yazılmazmış.

Bunları yazarken, bestelerken ben, ben değildim, bunları ben yaratmadım, “yazanı, besteleyeni belli değil” anlamında “Lâ Edrî” ibaresi koyarlarmış eserlerinin altına. Altında “Lâ Edrî” yazan eserlerin dergâhtan çıkma olduğu da bilinirmiş böylece.

Özellikle klasik müziğimizde “Lâ Edrî” birçok eser vardır. Eskiden “Lâ Edrî” kavramının ne olduğunu bilemeyip besteleyenin adı olduğunu zanneden radyo spikerlerinin; “önce Dede Efendi’den Yine bir Gülnihal, nnnardından da Laedri Efendi’den”… diye anonslar yaptıkları da olurmuş. Şiirde buna gönderme yapılmaktadır.

parallax background

Kitaplarımız